{ "title": "4444 Duası", "image": "https://www.dua.gen.tr/images/4444-Duasi-13.png", "date": "19.01.2024 22:18:29", "author": "Gül KASAR", "article": [ { "article": "
4444 Duası; yani Salat-ı tefriciye hakkında hızbu'l-ebrar sahibi diyor ki;

\"Salat-ı tefriciyenin faydasını, erkek, kadın, büyük, küçük kime öğrettimse, devam edenlerin hepsinin maksadına nail olduklarını gördüm. Niceleri muradlarına nail oldular. Şifasından aciz kalınan nice hastalar bu selavatın bereketi ile şifa buldular. Bu selavata devam edenler, her türlü iç ve dış düşmanların şerrinden Allah'ın izni ile kurtuldular. \"

Salat-ı tefriciye hakkında İmam Kurtubi diyor ki;

\"Bu selavatı her gün 41 ya da 100 veya daha fazla okuyan kimsenin Allahu Teâlâ gam ve kederini, sıkıntı ve üzüntülerini giderir. İşlerini kolaylaştırır, iç alemini nurlandırır. \"

Salat-ı tefriciye okurken en önemli husus 4444 sayısının tam olarak okunmasıdır. Ne eksik ne fazla olmamasına dikkat etmek gerekir. Kilidin açılması için anahtarın dişlerinin tam olması gerektiği gibi, bazı hacet kapılarının açılması için tecrübe edilmiş olan sayılara riayet etmek gerekmektedir.

İbni Hacer el-Askalani 4444 sayısı için; \" iksir-i azam\" yani en yüce, azametli iksir şeklinde tasvir etmişlerdir. Anahtarın dişlerinden bir tanesi eksik veya noksan olsa kapıyı açamazsınız. Bunun için adet çok önemlidir demişlerdir.

Salat-ı tefriciye hakkında İmam Kurtubi diyor ki;

\"Bir mümin çok mühim bir işinin yapılmasını veya bir sıkıntısının ortadan kalkıp feraha ulaşmasına vesile olması için salat-ı tefriciyeyi 4444 defa okumalıdır. Hiç şüphe yok ki Cenab-ı Hak kişinin muradını nasip eder, talep ettiği isteğine ulaştırır. Her gün 41 defa okumayı vird edinen kimsenin kalbinden Allahu Teâlâ sıkıntı ve kasveti giderir, bağlı işlerini açar, gelecek zararlar ile o kişi arasına set koyar, zarar ve musibetleri uzaklaştırır. Bütün işlerini kolaylaştırır. Rızkına, kazancına bolluk ve bereket verir. \"

Salat-ı Tefriciye alimlerin görüş birliği ile tavsiye edilen selavatlardandır. Bu salavat hakkında herhangi bir hadis ya da ayet bulunmamaktadır. Sayısı da alimlerin tecrübeleri ile sabittir.

4444 Salat-ı tefriciye başlamadan önce;
4444 Salat-ı tefriciye tek başına okunabileceği gibi, yardımlaşarak, paylaşarakta okunabilir. Mümkün olduğunca kısa zamanda okunup bitirilmesi sonuca daha çabuk ulaşmayı sağlar.

Salat-ı Tefriciye

\"Allahumme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammed'in'illezi tenhallu bihi'l ugadu ve ten fericu bihi'l kurabu ve tukda bihi'l havaicu ve tunalu bihi'r-rağaibu ve husnu'l havatimi ve yustesgal ğamamu bi vechihi'l kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi kulli lemhatin ve nefesin bi adedi kulli ma'lumin lek\"
" } ] }