{ "title": "Cüzdan Duası", "image": "https://www.dua.gen.tr/images/Cuzdan-Duasi-83.jpg", "date": "20.01.2024 09:24:04", "author": "Gül KASAR", "article": [ { "article": "Cüzdan Duası; Helalinden çalışan her kişinin arzusu, bereketli kazanç elde etmek, kazancının bereketini görebilmektir. Bereketi olmayan mal, para ya da her türlü rızık bir elden diğer ele geçene kadar uçup giden tüy gibidir. Malın ya da paranın ne kadar çok olması önemli değildir. Önemli olan rızkın, paranın bereketinin olmasıdır. İçinde bereket olan mal mayalandıkça çoğalan hamur gibi gittikçe çoğalır ve güzelleşir.

Bereket için kişi ilk evvela helal yollardan rızkını aramalı, haramı aklından dahi geçirmemelidir. Zekâtını, sadakasını vermeli, darda kalana el uzatmalı, imkân ölçüsünde infak etmeyi adet haline getirmelidir. Öncelikle ailesine olmak üzere yakınlarına yedirmeli, içirmeli, ailesine harcama yaparken cömert davranmalıdır. İnfak edeyim derken israfa kaçmamalı, tutumlu olayım derken cimrice davranmamalıdır.

Kazancında bereket arayan kişi rızık ve bereket dualarına devam etmeli, her işe besmele ile başlamalı, rızık ile ilgili Esma ve zikirleri dilinden ve kalbinden düşürmemelidir.

Halk arasında cüzdan duası diye bilinen bir duanın cüzdanda taşındığı zaman, cüzdandaki paranın bereketlenmesine vesile olacağına inanılır. Kur'an'ı Kerim'de geçen iki ayetin yazılarak cüzdanda taşınması tavsiye edilir.

Cüzdan Duasını Yazma Vakti

Cüzdan duası Ramazan ayının son cuma günü, cuma selası ile öğle ezanı arasındaki vakitte yazılırsa daha makbule geçer. Bir sonraki seneye kadar cüzdandan çıkarmamalıdır.

Cüzdan Duası Nasıl Yazılır

Cüzdan duasını yazmadan önce abdest almak gerekir. Ayet-i Kerime yazılacağı için abdestsiz olarak yazmak doğru değildir. Temiz bir kâğıda kurşun kalem ya da mürekkepli kalemle yazılabilir. Misk ve safran karışımı ile yazılabilirse daha iyi olur.

Cüzdan duasının yazıldığı kâğıt katlandığında ayetlerin yazıldığı kısım dış tarafında kalmalıdır. Kâğıt bu usulle katlandıktan sonra paranın konduğu yere konur. Cüzdan duasını cüzdandan hiç çıkarmamak şartı ile bir sonraki Ramazan ayının son cumasına kadar saklamak gerekmektedir. Ayrıca para konulan kumbara, çanta ve benzeri eşyaların içine de cüzdan duasını konulabilir.

Cüzdan Duası

Araf Suresi 10. Ayet-i kerime ve Sad Suresi 54. Ayet-i kerime birlikte Arapça olarak yazılarak kullanılan cüzdanın içine, para konulan yere konulur ve bir dahaki seneye kadar hiç çıkartılmaz. Senesi dolunca da gene aynı zamanda değiştirilir, yani yenisi yazılır. Eskisi suya atılır.

A'R F Suresi 10. Ayet-i kerime;

\"Ve le gad mekkennakum fi'l- ardı ve cealna lekum fiha maayiş', galilen ma teşkurun. \"

“Andolsun ki, sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçim kaynakları halk ettik, yarattık. Ne kadar az şükrediyorsunuz. ”

Asıl yazılması gereken ayet-i kerime Araf suresinin 10. Ayet-i kerimesidir. Lakin bazı kaynaklarda Sad suresinin 54. Ayet-i kerimesininde eklenmesinin faydalı olacağı tavsiye edilmiştir.

S D Suresi 54. Ayet-i kerime;

\"İnne haza le rızkunz mz lehu min nefad. \"

“Şüphe yok ki bu, gerçekten bizim tükenmez rızkımızdır. ”

Yazılan duanın üzerine aşağıdaki Esma yüz defa okunursa daha iyi olur. Günlük vird edinerek bu Esma sabah güneş doğmadan veya gece yatmadan yüz defa okunması daha faydalı olur.

\"Ya Allah ya Rahman ya Rahim ya Hayy ya Kayyum ya Hannan ya Mennan ya Bedi'as-semavati vel ard ya Malikel Mulki Zul Celali vel İkram. \"
" } ] }