{ "title": "Sekine Duası", "image": "https://www.dua.gen.tr/images/Sekine-Duasi-73.jpg", "date": "19.01.2024 00:06:24", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Sekine Duası, okunabilecek en etkili ve en tesirli dualardan bir tanesidir. Bu dua Allah'ın güzel isimlerinden olan Ferd, Hayy, Kayyum, Hakem, Adl ve Kuddüs isimlerinden oluşmaktadır.

Ferd; Allah'ın birliğini ve tekliğini.

Hayy; Allah'ın ölümsüz ve sonsuz olmasını.

Kayyum; Allah'ın daima ayakta olarak, her şeye hâkim olmasını idare etmesini, her şeyin onun iradesi ile olduğunu.

Hakem; Allah'ın hüküm sahibi olarak haklıyı haksızı ayırt ettiğini bütün kullarına adil davranıp, koruyup gözettiğini.

Kuddüs; Allah'ın bütün noksanlıklardan münezzeh olduğunu, pişman olan kullarını affederek, günahlarından arındırıp temizlediğini ifade eder.

Sekine duası nedir?

Sekine duası Allah'ın 6 güzel ismi ile yapılan bir duadır. 19 ayetten oluşan sekine duası mutlaka abdestli olarak ve besmele ile başlanarak okunmalıdır. Sekine duası, koruyucu, sıkıntıları def edici, istenilen hayırlı şeylerin gerçekleşmesi için okunan insana huzur veren bir duadır. İsmi Azam dualarından biri olan Sekine duasında 19 sayısının alemetlerinden çokça bahsedilmektedir. Sekine kelime olarak Bakara suresinde 6 defa geçiyor olup ilk defa Fetih suresinde kullanılmıştır. Sekine kelime anlamı olarak sükunet, güven, huzur ve inananlar için teslimiyet anlamlarında kullanılır. Sekine duası farklı hacetler için Allah'ın 6 güzel ismine farklı ayeter eklenerek okunur. Fakat bu ayetlerin 19 rakamına uygun olması gerekir. Sekine olarak bilinen Allah'ın 6 güzel isminin harf sayısı da 19'dur. Sekine duası besmelesiz başlanamayan bir duadır ve besmelenin harf sayısı da 19 rakamına tekabül etmektedir.

Sekime duası nasıl okunmalıdır?
Manevi duygularımızın canlı kalabilmesi için okumaların düzgün olarak yapılması oldukça büyük önem arz eder.

Sekine duasının okunuşu
Not: Sekine duasını türk hafleri ile Arap harfleri bağdaşmadığından birinden dinleyerek kulak aşinalığınız olması daha doğru okumanıza sebep olacaktır.

" } ] }